La Seca és un edifici històric situat al carrer dels Flassaders del barri del Born, a dues passes del Museu Picasso i de Santa Maria del Mar. Des del segle XIV fins al segle XIX va acollir la Reial Fàbrica de Moneda de la Corona d'Aragó a la ciutat de Barcelona. Ja fa uns anys, l'Ajuntament va adquirir aquestes instal·lacions i l'any 2009 convocà un concurs per a la concessió de la seva explotació com a equipament cultural. L'equip del Brossa Espai Escènic, al qual es va atorgar la concessió de La Seca, ha obert les portes el 24 de setembre de 2011. És un nou espai que disposa, entre d'altres serveis i ofertes, de dues sales de diferent format per a representacions escèniques, un espai d'exposicions, un bar i una sala d’assajos. Aquest nou equipament cultural forma part de la xarxa de Fàbriques de Creació, un programa de l'Institut de Cultura de Barcelona per promoure la creació i producció cultural.

FÀBRIQUES DE CREACIÓ DE BARCELONA ////////////

L’ Ajuntament de Barcelona, mitjançant l’ Institut de Cultura de Barcelona, va posar en marxa l’any 2007 el programa Fàbriques de Creació amb l’objectiu d’incrementar la xarxa d’equipaments públics a la ciutat que donen suport a la creació i la producció cultural.

En molts casos, es tracta d’antics recintes fabrils que han estat remodelats per a afavorir la tasca dels artistes, els agents culturals i les entitats implicades en la promoció de la creació. Les Fàbriques de Creació reforcen xarxes i teixits culturals de la ciutat i han de convertir-se en referents per a la generació de nous continguts basats en l’excel·lència i la qualitat.

Els espais inclosos en el programa Fàbriques de Creació de Barcelona són:

Fabra i Coats (Sant Andreu), Graner (Sants-Montjuïc), La Seca (Ciutat Vella), La Escocesa (Sant Martí), La Central del Circ (Sant Martí), l'Ateneu Popular 9 Barris (Nou Barris), Hangar (Sant Martí) i la Nau Ivanow (Sant Andreu).

http://www.bcn.cat/fabriquesdecreacio/ca/