LA LITERATURA ITALIANA ATERRA A LA SECA

Els amants de la literatura italiana estan d'enhorabona. Aquest novembre, La Seca Espai Brossa manté el seu compromís amb les lletres i ens porta "Novecento", d'Alessandro Baricco, en forma de monòleg, dirigit per Genoveva Pellicer i interpretat per Pep Jové.
L'obra, un dels clàssics de l'autor, narra la història de Novecento, el pianista més gran que hagi tocat mai sobre l'oceà. De petit va ser trobat al Virginian, un transatlàntic, i va ser criat pel mític músic Danny Boodman, que li ensenyà l'ofici de la música i de viure en general. Per això, ha dedicat la seva vida a tocar a l'orquestra del transatlàntic i els seus peus no han tocat mai la terra ferma. Una obra plena d'imatges d'una poètica original i profunda alhora, embolcallada finalment per una carícia, o una onada, de música swing.
El que també destaca d'aquesta producció, a més de la posada en escena i el text, és el seu autor, Alessandro Baricco. Es tracta d'un dels escriptors italians contemporanis més reconeguts arreu del món, premiat en diverses ocasions i que ha dedicat bona part de la seva tasca professional a l'ensenyament de l'escriptura. Les seves obres més destacables són Seda, traduïda a disset idiomes diferents i amb quaranta edicions a Espanya, i Novecento, que va ser portada al cinema sota el nom de La leggenda del pianista sull'oceano (1998), per part de Giuseppe Tornatore.
Un espectacle basat en un text ja consagrat en la literatura universal que es podrà veure a La Seca fins dia 15 de desembre.