La sala Josep Palau i Fabre, la sala blanca, es posa en marxa

Aquest mes de gener es posa en marxa a La Seca Espai Brossa una nova sala, la Josep Palau i Fabre, que també serà coneguda com la sala blanca de La Seca.

El concepte d'aquest nou espai parteix d'uns versos del poeta que li dóna nom, que proclamen que “El blanc es fa desitjar. La violació comença”, “Tot s’amaga darrere el blanc” o que “El blanc es dirigeix sempre al nostre sexe. Cal violar el blanc.” Palau i Fabre diu també que cal “fer-lo plorar -el blanc-, fer-lo gemegar, fer-li confessar tots els secrets, obligar-lo a despullar-se.”

Aquest nou espai en blanc serà violat per primer cop in person pel nostre poeta nacional i irracional Enric Casasses, que juntament amb Feliu Gasull estrenaran el proper 9 de gener l'espectacle poètic i musical Vine, si vols.

La sala Palau i Fabre, aquest espai en blanc que ja es va obrir al públic amb l’espectacle Que vaya bonito, vol ara consolidar-se com a sala permanent per a acollir-hi preferentment la poesia en escena, la màgia i el cabaret. I s’obrirà amb Vine, si vols de i amb Enric Casasses. Seguirà amb Senyor Gripau, Senyora Mort, obra poètica de Joan Sebastià Pons, amb direcció d’Albert Mestres i, entre d’altres espectacles, amb el Baby Bum dels Accidents Polipoètics.

Poesia en escena, màgia de prop i cabaret literari seran els eixos d’aquesta nova sala. Una sala que es caracteritza per la proximitat i per la paraula viva, per la música de la paraula viva i per la màgia.