Avenços tecnològics i nous models ètics a La Seca

Demà, dia 29 de gener, s'estrenarà a La Seca Harket [Protocolo], una obra signada pel dramaturg Juan Pablo Mendiola i interpretada -i dansada- per Cristina Fernández en el paper de Cristina Harket.

Cristina Harket és una jove voluntària que participa en un projecte d'investigació al voltant de les possiblitats de sobreviure en un búnquer, amb l'ajuda d'aparells d'intel·ligència artificial. Tot i així, alguna cosa ha anat malament i Cristina s'ha quedat atrapada durant més temps del previst, essent la seva única companyia el sistema MAP#2.

L'espectacle, doncs, parteix d'una trama futurista i innovadora per qüestionar el present de la nostra societat, en què els avenços teconològics precedeixen els posicionaments ètics que els haurien d'acompanyar i on els éssers humans es troben perduts enmig de tots els canvis. Somniem les persones en ovelles elèctriques?

Escènicament, a més, es tracta d'una proposta tan o més trencadora que el seu contingut. L'espectacle beu de les tècniques escèniques més avantguardistes, com és el video-mapping o la fusió de la dansa, la interpretació, la locució i el disseny minimalista, donant com a resultat final una peça única en el nostre panorama teatral.