L'estupidesa humana envaeix a La Seca

No, no és que ens hagem tornat bojos. Avui, dia 30 de gener, tornem a estar d'estrena a La Seca i ho fem amb Estúpids, un monòleg concebut per Blanca Bardagil, que és alhora la directora de l'espectacle, i Ferran Rañé, que duu a terme al seu torn el paper de showman i protagonista.

Estúpids és un espectacle d'humor, però també amb una important càrrega de crítica social i ironia, inspirat en Les lleis fonamentals de l'estupidesa humana, un assaig de Carlo Maria Cipolla que ara veu la llum en un nou format escènic. L'adaptació, que apropa el públic a les tesis del controvertit assagista, defensa l'existència d'un grup social definit, els "estúpids", que ha arribat a tenir més poder que grans organitzacions mundials, com per exemple la màfia.

Així doncs, Rañé, en poc més d'una hora d'espectacle, encarna els papers de professor universitari conferenciant i el de l'esborra-pissarres, el seu ajudant, que davant la seva tardança decideix pronunciar ell mateix la conferència perquè assegura saber-se-la de memòria. Es tracta d'un monument a l'estupidesa i al món dels pillastres i els oportunistes, els inútils i els ineptes, que amb molta tendresa i ironia Rañé retrata de manera fidel.