Lucrècia, de Joan Ramis i Ramis, s'estrena a La Seca Espai Brossa

El proper dijous 3 d'abril s'estrena a La Seca Espai Brossa Lucrècia, la tragèdia neoclàssica de l'escriptor menorquí Joan Ramis i Ramis, i es podrà veure a la sala Leopoldo Fregoli fins al 20 d'abril. La programació d'aquesta obra, a més de refermar el compromís de La Seca per recuperar peces valuoses del patrimoni teatral català, és una fita històrica per a la cultura i el teatre catalans, ja que és la primera vegada que Lucrècia es representa a Barcelona.

L'acció de Lucrècia transcorre a casa de Col·latino. Tarquino, fill del rei de Roma, i Col·latino, militar a les seves ordres, parlen de les seves mullers i del seu comportament quan ells són a la guerra. Col·latino afirma que la seva, Lucrècia, li és fidel i que pateix per l’absència del marit. Decideixen comprovar-ho, Tarquino s'avança i cedirà a la seva passió. Els fets es precipitaran fins provocar la revolta que històricament es considera el motiu de la caiguda de la dinastia dels Tarquins i de la consegüent proclamació de la República romana.

Així mateix, i amb motiu de l'estrena de l'obra, també es farà un homenatge a Jordi Carbonell, redescobridor de la peça, polític i filòleg, que es durà a terme el proper dimecres 2 d'abril a les 19.30 h. a la sala Josep Palau i Fabre, en què es parlarà del teatre neoclàssic, de l'aportació de Carbonell i s'interpretaran alguns fragments del clàssic de Ramis.