Presentació del llibre 'Duet', de Josep Maria Domingo

El proper dilluns 2 de juny, al bar Mitte de Barcelona (carrer Bailèn núm. 86), a les 19.30 h. del vespre es farà la presentació del llibre pòstum de l’Amic del Bossa i membre de la Taula de poesia Josep Maria Domingo i Curto, que ens va deixar aquest gener a consequència de la greu malaltia que patia. Es tracta de Duet, la tercera entrega de la trilogia que abarca poemes escrits des de 2010.La presentació serà a càrrec de Fina Birulés, filòsofa i professora de Filosofia Contemporània i Filosofia de la Història a la Universitat de Barcelona, i Gerard Vilar i Roca, filòsof i catedràtic i professor d'Estètica i Teoria de les Arts a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Si la primera entrega, Altre cop a la deriva, tractava sobre l’experiència vital de l’autor al llarg dels últims anys de la seva vida i la segona, Bancs de boira, sobre el seu particular tarannà ideològic, “crític i irònic”, aquest tercer recull vol ser un cant a la fenomenologia del sexe i la sensualitat o, tal com deia el propi autor “per una eròtica combativa”.

El llibre consta de tres parts: En la pell de l’Eros, vint-i-set poemes d’amor, Sobre arxipèlags de beutat, de només dos poemes però completada per una sèrie de “duets de sang” i una altra de deu haikús, i Sobre el còdex de bio-estètica, pràcticament acabada sobre els nous valors ètics desitjables en aquest segle XXI.

En paraules del mateix autor, “es tracta de buscar la bellesa allà on sigui, de lluitar per la bellesa de l’Eros, com deien els antics grecs, de buscar l’erotisme en totes les seves manifestacions fent que els moments que tinguem siguin els més profundament bonics possibles, els més ben compartits, els més ben construïts, sense pors; entenc que aconseguir la bellesa no és un regal sinó que és un combat, una lluita del dia a dia, cadascú amb les seves possibilitats o impossibilitats, amb els seus mèrits o desmèrits, amb els seus esforços… amb l’objectiu d’entendre aquest amor.”