'Estripar la terra', la nova obra de Josep Maria Miró, s'estrena a La Seca

Una de les línies artístiques de la programació de La Seca Espai Brossa té com a objectiu donar veu a joves dramaturgs catalans perquè exposin la seva feina al públic barceloní. En aquest cas, l'aposta és per Josep Maria Miró, un autor jove però ja consagrat que estrena l'obra Estripar la terra, juntament amb la companyia La Padrina, que es podrà veure des del proper 26 de juny fins al 27 de juliol.

La companyia, composta pels joves actors Ricard Farré, David Marcé i Arnau Puig, inicia el seu camí amb aquest espectacle i ho fa digirida pel seu mateix autor, per tractar temes tan actuals com el món laboral, la crisi econòmica i de valors o bé el dret a la intimitat de les persones, tot emmarcat dins l'univers de les relacions personals.

Estripar la terra és la història de Raül i Lluís, dos joves que després de nombrosos canvis laborals han acabat treballant a la casa de cultura del poble on viuen, i també de Miquel, un nouvingut que s'ofereix per participar en les activitats del centre de manera desinteressada, que posarà en evidència la fragilitat del seu vincle d’anys i també les mancances i problemes que han d’afrontar. Es tracta, doncs, d'un espectacle contemporani sobre el temps contemporani, que pretén parlar de tu a tu a l'espectador amb la qualitat escènica i l'enginy que caracteritzen l'obra de Miró i una gran posada en escena per part dels tres intèrprets.