CESC GELABERT: Tríptic Una combinació de ball i audiovisual que et sorprendrà

El passat 27 de novembre es va estrenar l’espectacle Tríptic dirigit i interpretat per Cesc Gelabert sota la seva direcció artística i la de Lydia Azzopardi.

Gelabert és un dels coreògrafs i ballarins més rellevants de la dansa contemporània espanyola del moment. Un artista polifacètic que ha contribuït a crear una cultura de dansa a Espanya.

Gelabert no s’adhereix a cap moviment concret i proposa un estil propi, una dansa personal fruit d’una llarga trajectòria professional i d’una gran passió. Les seves coreografies parteixen de símbols i referents històrics i es caracteritzen per un llenguatge clar i comprensible, on cada gest neix d’una sentida intenció. Ha guanyat un gran número de premis com són el Premi Nacional de Dansa de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona i Premi Butaca a millor espectacle de Dansa i v.o.

L’espectacle es distribueix en tres parts:

La Suite Santos que és un recull de quatre peces de Cesc Gelabert amb música de Carles Santos, revisitades i reelaborades per aquesta ocasió. La primera formava part de l’obra Concert per piano dansa i veu de l’ any 1982, creat e interpretat per tots dos creadors, va ser estrenat al teatre Prado de Sitges.

Domènech és una recopilació dels 12 vídeos curts, que Cesc Gelabert va realitzar i interpretar a meitats del 2013, com a reacció al tancament de l’estudi, situat al carrer Domènech, on la companyia va assajar i residir durant 27 anys.

L’últim, Cesc Gelabert interpreta a Vicente Escudero, nascut a Valladolid i barceloní d’adopció, va ser una figura única, polièdrica i avantguardista que amb la seva manera personal d’interpretar va transformar el flamenc. Amic de Miró i dels surrealistes, és el ballarí que relliga el cubisme amb el flamenc, la tradició i la modernitat, des de la geometria i la verticalitat del cos. Dansa el soroll d’un motor o d’un tren, dóna una altre dimensió a la mateixa música del ball.