Una setmana molt boja!

El dia 5 de febrer s’estrenarà a la Seca Espai Brossa l’espectacle La Nau dels Bojos, de Joan Yago, i estarà fins al 22.

Un espectacle de Joan Yago, sota la direcció d’Israel Solà i amb la interpretació de Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher,Esther López, Toni Guillemat i Júlia Truyol. Tots junts formen la companyia  La Calòrica.

El treball de la companyia La Calòrica es basa en dos camps d'investigació: la vigència dels motius i les formes teatrals clàssiques en el diàleg estètic contemporani, i el paper de l’humor en l'abordatge de les problemàtiques més serioses.

L’obra tracta sobre un bufó, Klaus, que perd el sentit d’humor i a causa d’això vol suïcidar-se. Davant la possibilitat de morir es penedeix i decideix conservar la seva vida, i demana a la Mort que li perdoni la vida. Aquesta li proposa un pacte: haurà de portar una nau plena de persones desafortunades cap a un lloc on es pugui viure. Si ho fa, li perdonarà la vida i li tornarà el sentit de l’humor...si no, s’emportarà les ànimes que l’acompanyen en el seu viatge.

La Nau dels Bojos és un muntatge grotesc, amb traços simbòlics que beuen de la representació pictòrica i que fan servir com a llenguatge la plasticitat compositiva i la simultaneïtat narrativa d’accions per arribar a crear una polisimfonia on allò costumista esdevingui filosòfic, allò filosòfic es rebel·li còmic i, finalment, allò còmic es torna  trist. Un espectacle on la potència de les imatges, el dramatisme dels personatges i l’humor configuren una poètica pròpia, estranya i familiar alhora, on allò que va començar amb un vet aquí una vegada acaba representant un retrat deformat del nostre present.