ALCOOLS, POESIA EN ESCENA

Avui, 10 de febrer, s’iniciarà el Festival de poesia Alcools al Teatre La Seca Espai Brossa. Alcools – en relació al recull de poesia de l’autor francès Guillaume Apollianaire publicat el 1913 , pretén posar de manifest la situació contemporània de la poesia catalana, que es troba en una època de gran plenitud, una situació “d’autors que conviuen amb normalitat, amb poetes populars, poetes que comencen, poetes avantguardistes, poetes intimistes, poetes que reciten, poetes que tradueixen altres poetes, poetes que recorden altres poetes...” segons ens diu Andreu Gomila, director encarregat d’aquest festival.

 

D’aquesta manera, a través de la poesia i acompanyats de representants tant del món de la creació com de la representació poètica, viatjarem a la recerca de noves veus que representin aquesta forma artística amb la companyia d’aquelles que ja ho fan de manera reconeguda. El festival aspira a ser una crida al públic sobre la presència dels poetes catalans en la nostra època i el seu pes històric al llarg del temps. En paraules del propi director “Ara toca conquerir de nou el públic, agafar-lo per les solapes i dir-li: som aquí, som el present. No ens oblidem del passat gloriós i començarem agenollant-nos-hi al davant, reclinatori inclòs, tot i que deixarem ben clar que el que ens mou, el que ens permet viure, és el present”“

 

El Festival de poesia en escena Alcools tindrà lloc, durant gairebé tres mesos, a La Seca Espai Brossa, la nova casa dels poetes on podrem trobar, el dia de la seva estrena a Sílvia Bel i Roger Mas presentant “La carn vol carn” d’Ausiàs March a les 21 h. Durant aquest més de febrer també s’hi presentaran artistes com Enric Casasses amb Uuuuh! (12, 13 i 14 de febrer), Josep Pedrals presentant El romanço d'Anna Tirant (19, 20 i 21 de febrer) i Joan Margarit amb Des d'on tornar a estimar (26 de febrer).