SELECCIÓ, D'ALBERT ARRIBAS.

Selecció no és una obra sobre cap esport. Ni tampoc és una obra sobre un autobús, tot i que aquest sigui l’espai on transcorre l’acció i que envolta als personatges al llarg de la representació. Selecció és una obra sobre un viatge. Un desplaçament físic, per descomptat, però també un viatge intern, la gènesi d’un canvi en els personatges.

 

Selecció ens parla de quatre simples nois. Quatre nois joves, entusiasmats en assistir a un partit molt important de l’esport que practiquen – el taiteitalija –  però en el qual no participen mai activament. Quatre nois suplents, sempre a la rereguarda, rere els protagonistes i herois, esperant el moment de brillar.

 

A Selecció, fem el viatge amb aquests nois, que ens expliquen i parlen sobre les seves il·lusions, les seves inseguretats i les seves pors. La intimitat de l’espai de l’autobús es presta a aquest ambient confessional, que es contraposa amb la visita externa de construccions arquitectòniques famoses o territoris històrics famosos com el camp de concentració d’Auschwitz, que s’insereixen en el recorregut realitzat i que, d’una manera o altra, passen a formar part dels personatges i de la seva visió del món.

Ja no és hora de seguir somiant, sinó d’obrir bé els ulls i adaptar-se per veure el present, menys brillant i més fosc. Però encara entusiastes d’un futur que pot millorar.

 

Selecció, d’Albert Arribas, s’estrena demà dia 18 a La Seca Espai Brossa fins al dia 5 d’abril.