Somiant en cocodrils

Somiant en cocodrils no té res a veure amb animals, com a mínim no aquells que no són humans. És, en realitat, una obra composada per dues farses escrites per Txèkhov. L’autor rus, conegut pels seus relats curts, va escriure aquestes dues obres sota el nom de “farses”, donant a entendre la natura d’aquestes i el to amb el qual han de ser interpretades.  

Dirigida per Lluïsa Mallol i interpretada per Blanca Pàmpols, Josep Maria Mas i Miquel Bonet, Somiant En Cocodrils ens transporta a l’escriptura de Txèkhov a través de dues històries, amb personatges diferents però semblants, que ens narren principalment les relacions que s’estableixen entre les persones i com aquestes poden desenvolupar-se cap a l’extranyesa sense la necessitat d’elements extraordinaris, només amb un xoc de caràcters humans.

Podria dir-se doncs, que el títol de Somiant En Cocodrils porta ja, en sí mateix, la significació que la obra, a través dels seus dos relats, pretén transmetre: la dualitat entre la realitat i la ironia creada pels elements quotidians que poden generar, només pel fet de ser normals, situacions disparatades i increíbles, com els cocodrils.