‘Psicosis de les 4.48' guanya el premi BBVA de teatre 2016

Psicosi de les 4.48, un monòleg que porta l'espectador a dins de la ment de la dramaturga i directora de teatre anglesa Sarah Kane, que va escriure aquesta obra quan tenia una severa depressió, és l'obra guanyadora del premi BBVA de teatre 2016, que ahir al vespre es va lliurar a l'Atlàntida de Vic. Dirigida per Moisès Maicas amb la col·laboració d'Iván Morales, l'espectacle és interpretat per la companyia The Three Keatons, on brilla amb llum pròpia i en solitari la posada en escena de l'actriu Anna Alarcón, mereixedora també del premi a la millor actriu d'aquesta edició del certamen.

El jurat del 16è Premi BBVA de Teatre, format per l'actriu Rosa Andreu, els programadors Laura Llamazares i Narcís Puig, el director del Festival Grec de Barcelona, Ramon Simó, i l'actor i director del premi BBVA de teatre, Joan Roura, ha valorat molt “el risc de posar en escena un text gens comercial, gens fàcil, complicat d'executar i de digerir-lo com a públic”, comentava ahir a aquest mitjà Roura. Pel director del premi BBVA de teatre, l'actriu Anna Alarcón en aquesta obra fa “un treball espectacular”, el qual la reafirma com “una de les millors actrius del país”.

A més a més d'ella, l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) també ha distingit en aquesta edició amb un premi ex aequo al millor actor Ricard Borràs, pel seu treball en l'espectacle Els mots i la cosa, de la companyia La Botarga, i Raimon Molins, pel seu paper a Himmelweg, de la companyia Sala Atrium. “Era difícil descartar-ne un, perquè són dos grans actors que fan una aposta molt personal”, deia Roura. A banda d'aquests tres guardons, el premi BBVA de teatre per cinquè any consecutiu ha volgut homenatjar un actor o actriu catalana, i en aquesta ocasió ha estat Carme Sansa, en reconeixement a la seva consolidada trajectòria professional. A la 16a edició del premi també s'ha dedicat un reconeixement al Forn de Teatre Pa'tothom, entitat barcelonina que desenvolupa projectes en defensa dels drets humans, de recerca de models socials alternatius i en contra de l'exclusió social.

Font: El Punt Avui