BLACK OUT / Jordi Cortés

La frontera entre el cos i la imatge és tan infranquejable com la frontera entre la vida i la mort.

Sala

Joan Brossa

Dates

Del 10 al 20 de gener de 2013

Sinopsi

La idea essencial de Black Out- Doppelgänger és la de crear una estructura de monòlegs independents i complementaris entre ells, en els quals la paraula i el llenguatge corporal, la dansa i el teatre físic estableixen un diàleg entre el cos i la seva ombra, i el seu reflex; un diàleg amb el nostre costat més obscur.

Black Out vol endinsar-se en el món de les imatges i de les ombres. El poder de la imatge radica en la llum i en el seu oposat transcendental que és l’ombra.

L’experiència de l’ombra tots la portem a terme, cadascú amb i en el seu propi cos, quan la llum directa llança sobre el terra una ombra que ens duplica. La seva presència és la demostració visible d’un cos sense el que no pot existir ni subsistir. Quan moríem, l’ombra deixava de ser el Doppelgänger d’una persona viva, per quedar tan sols com a substitut d’un difunt al món.

Doppelgänger és el terme alemany que defineix al doble fantasmagòric d’una persona viva. La paraula prové de doppel, que significa "doble", i Gänger, traduïda com "caminant". La seva forma més antiga, establerta pel novel·lista Jean Paul el 1796, és Doppeltgänger, “el que camina al costat”. El terme s’utiliza per a designar a qualsevol doble d’una persona, en referència al “bessó malèvol” o al fenomen de la bilocalització.

Fitxa artística

Idea original i direcció Jordi Cortés Text original Miguel Orbaneja Gil de Biedma / Alta Realitat Performers Mercedes Recacha, Maxime Iannarelli, Raül Perales i María José Moya Música i espai sonor Jesus Díaz & Gabriel Fletcher Producció executiva Gal·la Xaus / Alta Realitat

Horaris i preus

De dilluns a dissabte a les 21 hores. Diumenges a les 19 hores.
Preu: 20€ Dimecres, dia de l'espectador, 12€