LA TARDOR BARCELONINA / Francesc Pujols

Un homenatge a Francesc Pujols, escriptor i filòsof, amb motiu dels 50 anys de la seva mort. Un text rabiosament modern, d’un autor tant fascinant com desconegut

Sala

Leopoldo Fregoli

Dates

Del 10 al 27 de gener de 2013

Sinopsi

Escrita el 1907, La Tardor Barcelonina és una nouvelle precursora del surrealisme, on un jove Francesc Pujols reflexiona amb lucidesa i molt d’humor sobre el tema del doble, la impossibilitat de l’amor, el suïcidi i el fet català, entre d’altres qüestions.

Un jove artista crema la seva masia amb la seva estimada a dins. Disfressat de dona per evitar la Justícia, puja al tren que el porta a Barcelona. Allà trobarà una dona que s’assembla misteriosament a la seva víctima i un vell conegut que intenta seduir-lo. Així comença un periple surrealista. Mescla de thriller Hitchcocknià, novel·la de viatges filosòfica i manual del dandi català suïcida, La Tardor Barcelonina, ja no es pot negar, és una perla negra de la literatura catalana. 
Un text magnífic que ens arriba ara a través d’un espectacle frontissa entre les arts plàstiques i les arts escèniques. A escena, un excel·lent actor i un virtuós guitarrista de rock donen vida a un text rabiosament modern, d’un autor tant fascinant com desconegut.

Fitxa artística

Text Francesc Pujols
Adaptació Fèlix Pons
Direcció Fèlix Pons (amb la col·laboració de Jordi Oriol)
Ajudant de direcció Abel Vernet
Intèrprets Fèlix Pons (actor) i Jordi Busquets (músic)
Veu Àgata Alba Pujol
Escenografia Paula Maestro i Jordi Rovira
Vestuari Maria Armengol
Il·luminació Anna Roldós
Música Jordi Busquets
Dibuixos i projeccions Paula Maestro i Jordi Rovira
Producció ARSCÈNIC ARTS STUDIO
amb la col·laboració de FUNDACIÓ FRANCESC PUJOLS Disseny del cartell Albert Aran

Horaris i preus

De dimecres a dissabte a les 20.30 hores. Diumenges a les 18.30 hores. Preu: 16€ Dimecres, dia de l'espectador 12€