ABROSSA'M

Guanyadors de la Càtedra Brossa 2018

INFORMACIÓ

Del 27 de juny al 5 d'agost

Sala Palau i Fabre 

"A Brossa li preocupa la llibertat de l’home enfront de la societat que l’ofega", diu Xavier Fàbregas a les obres completes de Joan Brossa. Hem de reconèixer, tanmateix, que estem en un moment convuls de democràcies que no expressen, que no manifesten, els principis de participació real dels ciutadans generant així, una societat excessivament desmotivada pel que fa als valors humanístics, artístics i culturals. Les mirades de Joan brossa i la seva temporalitat són un referent, un llum que ens anima a rearmar estímuls i afrontar una nova etapa teatral i brossiana. Una obra, la de Joan Brossa, que s’endinsa en els somnis des de la poesia, el teatre, la màgia, el fregolisme i el carnaval.

 

“Entra una stripteasta en vestit de nit negre i al mig de l’escenari –ens explica Joan Brossa– es posa de perfil, de quatre grapes i lentament es despulla en aquesta posició”. El surrealisme i alhora la vessant menestral del llenguatge brossià s’agermanen. El text poètic que condueix Brossa busca el registre popular, menestral i planer de la llengua dels treballadors i dels oficis que conviuen. “Performance i els happening”.

 

Brossa, com Miró, Tàpies i Dalí, esdevé una connexió amb la poesia de món i amb les derives surrealistes, conceptuals i concretistes. 

 

“La realitat només ens és coneguda a través de les aparences.”

                Joan Brossa

>>> COMPRA LA TEVA ENTRADA aquí

 

FITXA ARTÍSTICA

Intèrprets  Àlvar Triay, Catalina Florit, Francesca Vadell,  Salvador Miralles / Anna Herebia, Laura Daza i Roger Torns

Dramatúrgia Creació col.lectiva a partir de textos de/sobre Joan Brossa

Direcció Roger Torns

Àudio i vídeo Salvador Miralles

Disseny il·luminació Salvador Miralles

Disseny gràfic Joan Aguiló

Espai Albert Ventura

Vestuari Núria Milà

Composició musical i arranjaments Laura Daza, Anna Herebia i Roger Torns

Producció La Seca Espai Brossa

AGRAÏMENTS A

ENTRADES