LOST CIRCLES / Òpera de butxaca i nova creació

Un projecte de teatre musical d’æquatuor

Sala

Joan Brossa

Dates

4 i 5 d'octubre de 2012

Sinopsi

Lost circles és el títol del nou projecte de teatre musical d’æquatuor. La representació combina dues petites òperes: Im Bau de Michel Roth, 15 espais de so a partir d'un text de Franz Kafka, i Ana Andromeda d'Alfred Zimmerlin, set imatges líriques a partir d'un text d'Ingrid Fichtner.

La primera òpera tracta d'una figura totalment aïllada del món exterior que es reclou en un cau per estar en un lloc segur d'enemics i molèsties. La segona obra tematitza, en format de monòleg, sobre el cicle de vida d'una dona que va morir en un accident, de com arribar a la fi. Els instruments -oboè, violoncel i piano- així com una veu de soprano creen un espai de so únic per a les dues obres. El tipus de composició però permet dues experiències d'espai completament diferents. Mentre Alfred Zimmerlin crea "un espai de so, movent-se dinàmicament en direccions diferents", Michel Roth explica, a la primera part de la representació, "un so claustrofòbic diferent" amb una "restricció i una disminució del quadre de so". L'experimentació de l'espai també forma part de la posada en escena que ha elaborat Georges Delnon al costat de Marie-Thérèse Jossen. Els dos creadors ja havien treballat anteriorment en produccions que barrejaven sons, espais i la percepció que s'obté d'ells, així com amb les formes diferents de teatre musical i teatre auditiu.

Fitxa artística

Música Alfred Zimmerlin
Direcció escènica Georges Delnon
Intèrprets æquatuor Ensemble
Mezzosoprano Anne-May Krüger
Oboè Matthias Arter
Violoncel Tobias Moster
Piano Ingrid Karlen
Disseny sonor Ueli Würth
Escenografia Georges Delnon
Disseny i realització de vestuari Marie-Thérèse Jossen
Dramatúrgia Ute Vollmar
Assistència de direcció Barbara Schröder
Una coproducció d’æquatuor amb el Festival de Lucerna, el Theater Basel, el Stadttheater Chur i  l’Òpera de Butxaca i Nova Creació Barcelona

Horaris i preus

4 i 5 d'octubre a les 21 hores.

Preu 25€