EL REI DE LA SOLEDAT / Xavi Bobés

Un espectacle visual al servei del simbolisme dels objectes dins d’una atmosfera poètica. Xavi Bobés (amb la seva companyia Playground) és un dels artistes més reconeguts internacionalment en aquest gènere.

Sala

Joan Brossa

Dates

Dimecres de juliol. Dies 3, 10, 17, 24 i 31 de juliol de 2013

Sinopsi

Un espectacle visual al servei del simbolisme dels objectes dins d’una atmosfera poètica. Xavi Bobés (amb la seva companyia Playground) és un dels artistes més reconeguts internacionalment en aquest gènere.

 

Destruir i reconstruir els objectes a manipular, improvisar i jugar amb l'atzar, escriure imatges i teatralitzar paraules, crear paisatges minúsculs de racons caiguts en l’oblit, projectar pel·lícules de la memòria, pintar tot allò que ens envolta.

El rei de la soledat és un espectacle sense paraules.

PLAYGROUND comença amb aquest espectacle un període dedicat a la investigació de nous elements escènics. El procés de creació s'inicia amb la mescla de diferents disciplines artístiques mitjançant el joc de l'atzar: s'escriu un conte, s'inventa un assaig/espai de joc anomenat “regne de la soledat” on es qüestionen i es proven els possibles diàlegs entre diferents disciplines i s'improvisa amb objectes des d'un punt de vista poètic, pel que han estat i volgut dir en relació amb l'home (penetrar en el record d'aquests objectes per rescatar experiències i sensacions d'aquells que els han manipulat).

Tots els objectes que es manipulen a escena tenen un punt en comú: són coses trencades, objectes obsolets. Éssers deambulants de les profunditats, monstres quotidians fantàstics perduts en el temps, lliures de codis, sense rumb. Personatges que s'han reconstruït, han modificat el seu aspecte. Situats darrere i després de tot, a la cantonada, de mig canto intuïm els viatjants cap enlloc, especialistes en perdre el temps: fugitius, invisibles, sense forma concreta, pallassos, d'ulls plorosos i ulls entremaliats…

Trobem també una sèrie d'objectes – encaix per a l'home per poder pensar i expressar –se, per poder portar un ordre. Conducta distant, resultat immediat.

Observar les formes i les essències des d'un punt de vista humà. Atrapar els sentits dels petits gests sense grans intencions. La senzillesa de la sinceritat en les coses. La complexitat de tot allò aparentment irreductible.

Construir un espai atemporal per apreciar el valor del temps, i amb aquest, no tenir cap pressa.

Destruir i reconstruir els objectes a manipular, improvisar i jugar amb l'atzar, escriure imatges i teatralitzar paraules, la fotografia observada com un element teatral i mòbil, la pel·lícula que és imatge recordada, pintura en l'aire.

 

Fitxa artística

Direcció, dramatúrgia i interpretació Xavier Bobés
Espai sonor i música original Julià Carboneras
Construcció escenografia i atrezzo Sandrine Veyry
Vídeo Albert Coma
Direcció actoral Eric de Sarria
Llums Julià Carboneras i Xavier Bobés
Construcció Petit Regne Daniel Benito
Distribució i management Marta Oliveres / MOM-ElVivero
Durada 50 minuts

Coproducció del Festival NEO 2006, 6è Premi de Projectes d’Arts Escèniques Lleida 2005 i PLAYGROUND. Amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació – Generalitat de Catalunya, L'Estruch de l'Ajuntament de Sabadell, Centre Cultural la Mercè de Girona, Cèl·lula i l'Institut Ramon Llull

Espectacle recomanat a partir de 12 anys. Preferentment públic adult.

Horaris i preus

Horari: 21 hores (excepte dimecres 24 de juliol que la funció serà a les 20 hores)

Preu 16 €